lördag 19 september 2009

Världens godaste tekakor!

Så är det, detta är ett nytt favoritbrödrecept.
Mmmmm tekakor, får både mamma & farmorlängtan av dessa godbitar! :)

Det kommer ett till recept imorrn eller måndag, önskar jag hade bild på allt som bakats & fikats från skolan men det har jag inte orkat med.
Bra de inte är snåla än så man får ta hem gratis nästan jämt & annars kostar det oss jättelite ändå så det är bara handla :) .

Förutom det jag lagt upp och det jag ska lägga upp mer så har vi bakat : judekakor, franska pepparkakor, chokladsnitt och mandeltebröd. Vi hade en lektion med bara olika sätt man gör småkakor, de olika uppslagssätten som de så fint kallar det. 


Therns bageris tekakor. Från en tidsskrift 1984.
½ liter mjölk
50 g jäst
100 g socker
100 g margarin
10 g / 1 tsk salt
ca 1,6 liter vetemjöl

Smält margarin & häll på mjölken. Värm till 37 grader.
Lös jästen i vätskan & blanda i resten av ingredienserna. Arbeta samman till en lagom fast deg.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Ta upp degen på bakbord. Väg degbitar till 55-65 g styck.
Forma på valfritt sätt dem till kakor, nagga & lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa en timma.
Grädda i ugn 8-10 minuter på 225 grader.


Hörs snart igen & vet ni vad jag flyttar nog nästa helg, hoppas det blir bra! :)
Denna lördagkväll ska det mysas med massa godis & chips igen, så skönt!

2 kommentarer:

  1. Jisses så gott det ser ut!!
    Detta brödet ska jag pröva att baka idag! Fast jag ska halvera mängden vetemjölk med grahamsmjöl eller vetekross + tillsätta linfrön :D Känns lite nyttigare!

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet =) har precis bakat detta och det var riktigt gott =) Jag dessutom gogglade o hitta det ;)

    SvaraRadera