Har bakat bullar i olika former i onsdags! Vi bakade även ett himla gott bröd då, som jag lägger in senare.
Tog med mej kanebullar hem, mums men bakade även en jättefin krans med mandelmassafyllning & kanelsnurror.
Före fick vi se på en liten teorifilm av en Roland en gullig gubbe (bagare) hihi & här har ni hans supergoda bullrecept!
Rolands ljuva kanelbullar
40 stycken
5 dl mjölk
100 g jäst
1½ tsk salt
1 msk kardemumma
1 dl vit sirap
150 g smör
16 dl vetemjöl
1 ½ dl vetemjöl special
Kanelfyllning som blandas ihop innan du breder den på degen:
250 g socker
250 g smör
3 ½ msk kanel
Rör ut jästen i den fingervarma mjölken. Tillsätt smör, sirap, salt, vetemjöl special, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakning.
Arbeta degen i matberedaren 7-9 minuter. Jäs sedan i bunken ca 30 min.
Dela nu degen i 4 bitar & kavla ut varje del till en rektangulär platta. Bred på kanelfyllningen.
Låt jäsa på plåt ca 35 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och vatten & strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader 8 - 10 minuter.
Fredag igen , härligt! Nu blir det iväg till skolan & göra prov, nervöst!
Puss & hej!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar