Vi kokade sylt också förr i veckan, är ju så gott med hemmakokad jordgubbssylt.
Enkelt dessutom.
& utmärkt till plättälskaren /pannkaksälskaren ,alltså jag.
Jordgubbssylt,vispad,sockrad grädde på nygräddade plättar mmm!
Annars har vi av smördeg bakat franska bakelser som vi fick fylla med allt från vaniljkräm, bär & vispgrädde till räkor i en supergod röra, champinjonstuvning m m.
Åh de blev så fina, men dock inget fint efter en resa hem från skolan...
Men mycket, mycket goda & roligt att få prova på det här med att göra egen smördeg.
Det tar ju sin tid & tålamod.
Torsdagen bakade vi ljuvliga morotskakor, prick lika goda som det recept jag brukar baka hemma.
Samma lektion som morotskakan så bakade vi Rörd Sockerkaka med rivet äpple, citron & citronskal.
Den var god men inte alls som det t ex morotskakan, den kan jag inte hålla tassarna ifrån!
Ta nu & köp hem ½ liter jordgubbar & kokar er denna jordgubbssylt :
Jordgubbssylt
½ liter jordgubbar
350 g socker
1 g citronsyra
1 msk vatten
Dela jordgubbarna i 4 bitar.
Koka upp tillsammans med sockret och koka i 15 min, under omrörning. Skumma noga (ta bort skum med sked hela tiden under kokandet).
Blanda vatten och citronsyra och tillsätt det efter ca 5 min kokande.
Tag bort från värmen & häll upp i varma rena burkar.
Förvara sylten kallt.
Igår blev en kväll full av pizza,godis,ostkrokar & teve.
Nu bär det av på någon timma till Sportsbar & äta supergod middag & se på fotboll!
Hörs snart & ha nu en härlig & god lördag som jag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar