måndag 11 juli 2011

Kanelbullar med vaniljkräm på!

Godkväll!

Nu har jag redan varit hemma i 10 dagar! Tiden springer fram och snart fyller jag 24 år. På fredag!
Gah, var jag inte nyss 14?!
Nu får tiden allt ta och sakta ner sig. Är ju så mycket jag vill hinna med innan jag blir gammal som gatan ;-)


Har knappt bakat nå på dessa 10 dagar hemma heller, endast kanelbullar med vaniljkräm på. Men det är inte så konstigt för det har inte varit en enda dag med dåligt väder. Och då är det ju illa om man inte passar på och är ute och skaffar sig soleksem, eller lite brunhet om man har riktigt tur ;-)

Idag har jag gjort en massa sockerblommor, för till helgen någon afton blir det kalas! Så nu ligger de och torkar.

Kanelbullar med vaniljkräm på
Fyllning till en deg med 0,5 liter mjölk i :

4 dl kall vaniljkräm eller marsankräm

150 g rumsvarmt smör
5 tsk kanel
½ msk vaniljsocker

Röres ihop till en smet. Bred ut över degen och forma till bullar.
Låt jäsa och pensla dem sedan med uppvispat ägg. På med en stor klick vaniljkräm och pärlsocker.
In i ugnen 225 grader 10-15 minuter.


Mycket gott :-)

Lägger in om någon dag bild på sockerblommorna och sen efter helgen vad som bakats till kalaset!
Ha en finfin kväll!

lördag 25 juni 2011

Kanelkakor!

Godkväll!

Oj oj vad tiden går! Nu är det snart den 30 juni och dagen då jag åker hem till Skellefteå för ledighet i en månad nått!
Åh jag älskar sommaren, tycker att den ska stanna föralltid! Mer sommar åt folket!
Känns som att alla är mycket gladare och lyckligare då det är fint väder, livet blir lite enklare då.

Idag på midsommardagen skulle vi iväg på kalas så i morse ställde jag mej och bakade två sorters småkakor jag aldrig provat baka förrut. De fick gott betyg båda sorterna så jag blev glad!

Ena sorten var kanelkakor och den andra sorten schackrutor. De dyker upp snart här med!




Kanelkakor!
20-25 st
100 g Smör eller margarin
2 dl Vetemjöl
½ dl Socker
1½ tsk Vaniljsocker

Kanel, socker, ägg

Arbeta ihop till en deg, låt gärna den vila i kylen en kvart.
Häll ca 1 msk och 3 msk strösocker i ett fat.
Rulla degen till 25 bollar, pensla dem i lite uppvispat ägg och rulla dem sedan i kanelblandningen.
Lägg på bakpappersklädd plåt med mellanrum för de flyter ut rätt mycket. Tryck till dem lite med en gaffel och grädda dem sedan på 200 grader 10-15 minuter.


De här blev min personliga favorit av kakorna medan vissa tyckte schackrutorna var godare, så smaken är ju som baken! ;-)

Ta och baka nu, natten är ung!

lördag 21 maj 2011

Vetelängder

Hej!

Provade att göra vetelängder då jag var hem i påsk.
Alltid roligt att prova göra på något sätt man inte testat förrut : ) !
Lyckades inte ta någon vidare fin bild, men de två nedan får funka!




Det är väldigt enkelt att göra en sån här längd. Du kavlar bara ut en rektangel och smetar ut fyllning i mitten över längden. Sedan gör du klipp på båda sidorna av längden som ovan. Flikarna du klippt läggs sedan omlott och så har du en fin längd!
Bara att förbereda en bulldeg nu ;-) 
/ Sandra

lördag 30 april 2011

Hallonripplad Cheesecake

Hej! : )

Här kommer en cheesecake med hallonkompott jag bakade nu i påsk.
Mycket god, mmm!


Hallonripplad Cheesecake

1 paket frysta hallon ca 250g
1 dl socker
1 dl vatten
1 msk + 2 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g smör
200 g digestivekex
600 g naturell färskost t ex Philadelphia
2½ dl Kesella (1%)
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4 ägg

½ tsk salt


Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och socker. Tillsätt 2/3 av hallonen, spara resten till garnering.
Tillsätt 1 msk majsstärkelse och 1 msk vatten och rör om i kastrullen. Låt koka ihop 2 minuter.
Ta från värmen och mixa slätt med stavmixer. Ställ i kylen, rör om då och då.
Smält smöret och krossa kexen till smulor, blanda ihop.
Tryck ut blandningen i en springform så att det blir jämnt.
Vispa kesella, färskost, socker, salt, vaniljsocker och 2 msk majsstärkelse slätt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills allt blandats väl.
Häll ca 4½ dl av fyllningen över bottnen och bred ut. Ringla över nästan 1 dl av hallonsåsen.
Upprepa ytterligare 2 gånger.
Ställ in mitt i ugnen och sänk värmen till 125 grader, tillaga i ca 1½ timme.
Fyllningen kan fortfarande vara lite lös när den är färdig men stelnar när den svalnat.
Ta ut kakan och låt svalna i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt i kylen över natten.
Garnera med bären och servera gärna med glass till.



Hej svejs! : )

lördag 23 april 2011

Devils Food Chocolate Cake

Hejsvejs!

På onsdagafton tog jag tåget hem till norrland så jag var framme tidigt på torsdagmorgonen.
Så härligt att vara hemma och träffa alla, mysa, skratta, baka osv : )

Torsdagkvällen bakade jag denna amerikanska chokladtårta för att ha till efterrätt på fredagens påskmiddag.
Så galet god! Choklad, choklad, choklad; vad kan gå fel?! ; )


Devils Food Chocolate Cake  
200 g smör
1,5 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1-2 krm salt
200 g mörk choklad (t ex bakchoklad)

Chokladganache:

4 dl vispgrädde
350 g mörk choklad (t ex bakchoklad)
2-3 tsk
smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör, socker och sirap krämigt.
Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
Blanda mjöl, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i ägg/smörkrämen.
Smält chokladen över ett vattenbad och vänd försiktigt ner den med.
Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner.
Fördela smeten över tre smorda springformar.
In i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Gör under tiden Choklad ganache:
Hacka chokladen.
Koka upp grädden och tag av den från värmen.
Rör ner chokladen och smöret i grädden.
Lägg första botten upp och ned och bred över glasyr.
Samma sak med andra botten, upp och ned.
Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr och runt tårtan.
Låt gärna stå över natten och servera sedan gärna med en klick grädde eller glass.
Dekorera gärna med hallon innan serveringen.





Jag hade först tänkt att dekorera tårtan med sockerkanderade rosenblad för att det är så fint.
Men kom fram till att hallon skulle ge tårtan det lilla extra smakmässigt, då det syrliga möter chokladen och det söta.
Serverade alltså tårtan efter att den hade fått stå i kylen över natten så att den riktigt fått suga åt sig av ganachen. Vispade grädde till och hade även vaniljglass ifall man hellre ville ha det.
Mycket gott det här, prova baka den! : )

Ha en finfin kväll!
/ Sandra

fredag 15 april 2011

Rachel Allen: Bake!

Var ett tag sedan jag skrev nu! Varit en period nu igen med bakande av ungefär tusen chokladbollar och tusen kladdkakor, så har inte haft nå nytt recept att lägga upp här! Men det kommer senast i påsk!

Jag ger er däremot ett tips på ett brittiskt program med bakning. Rachel Allen: Bake!
Det går på tv8 och hon Rachel gillar jag så himla mycket. Verkar vara en sån god människa.
Hennes program är så bra då det både är att hon bakar en massa olika och att hon besöker olika framgångsrika konditorier och bagerier runt om i världen. Verkligen intressant och jag tipsar alla bakintresserade att se programmen!


Nu ska jag ut i solskenet med Joel och sitta på någon av de gröna gräsmattorna med blommor i alla möjliga fina färger! Det något av allt jag gillar med Stockholm, alltid mycket tidigare vår och sommar här! Och dessutom senare höst och vinter än i norrland. Det är great!

Ha en härlig dag!
/Sandra

söndag 20 mars 2011

Chocolate House

Fick en sån fin present idag av Joel som har varit i Sundsvall.
Han hade köpt en massa fina praliner till mej, snacka om jag blir glad då sånt händer, mums! : )
Pralinerna var ljuvligt goda allihop och kommer från Sundsvall Chocolate House.
Så alla ni som bor i närheten av det stället så säger jag bara; handla där!
Godaste pralinerna jag ätit tror jag faktiskt, men jag är inte så bortskämd med att köpa finare choklad heller så.



Nu ska jag baka kladdkaka, vilket jag senast gjorde i torsdags haha.
Blir aldrig leds och den äts med vispgrädde, söndagsmys är viktigt : ) !

fredag 4 mars 2011

Härlig långhelg!

Tidigt imorse kom världens bästa mamma och pappa hit till storstaden!
De ska vara här några dagar, så mysigt!





Så jag återkommer möjligen på söndag, ha nu en toppenhelg ni med : )

Ps. Bjuder på lite bilder av mina marsipanbin och cupcakes jag gjort och lagt upp tidigare, de finns i respektive kategori de tillhör.

onsdag 2 mars 2011

Världens bästa Chocolate Chip Cookies med vit och mörk choklad!

Dessa godingar bakade jag alltså på tisdagkväll. Och nyss har jag bakat kladdkaka med, bakar nästan varje dag senaste tiden! Men i varje fall tisdagens bakning : helt klart världens bästa Chocolate Chip Cookies!
Åt så jag höll på att sprängas! Betygsmässigt så får de alltså 10 av 10 möjliga. Ta och baka dem genast ; ) !

Jag valde att ha hälften vit choklad och andra hälften mörk choklad i. Men det gör man ju som man vill, går ju lika bra att ha t ex daim i om man hellre vill ha något sånt! Bara ta det man gillar eller har hemma : ) .


Chocolate Chip Cookies med vit och mörk choklad
35-40 stora cookies

125 g smör
1,25 dl strösocker
1,25 dl farin socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ msk vaniljsocker
100 g mörk choklad ca 70% 
100 g vit choklad


Hacka den vita och mörka chokladen grovt.
Vispa smör och socker till en krämig smet.
Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda och rör ner resten av ingredienserna.
Häll ner chokladbitarna och rör så den blandas in i smeten.
Ställ fram 3 plåtar med bakplåtspapper och rulla ca 35 bollar.
Ställ ut med ganska stort mellanrum på plåten då de växer mycket i ugnen.
Platta ut dem innan de åker in i ugnen ca 12-20 minuter i 175 grader.
Låt kakorna svalna några minuter på plåten, lyft sedan över dem till galler.



Ha en finfin lill-lördag mina vänner : )

måndag 28 februari 2011

Kolasnittar, kolakakor eller sirapskakor!

Kärt barn har många namn ; ) !
Igår bakade jag denna klassiker kolakakan! Bakade även jättegoda brownies, men det receptet finns redan i kategorin Brownies och kladdkakor.

Ikväll har jag också bakat , galet goda kakor! Det allra bästa receptet någonsin på Chocolate Chip Cookies! Det receptet lägger jag upp om någon dag med, en ny favorit kan jag säga. Har ätit kakor så jag håller på att spricka!


 Kolakakor, kolasnittar, sirapskakor!
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rör smör och socker poröst i en bunke.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till deg.
Dela degen i tre delar och rulla ut dem till längder nästan liak långa som plåten.
Lägg dem på bakplåtspapper och platta ut dem lite.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader 10-14 minuter.
Skär längderna sneda 3 cm breda bitar medan längderna är varma.



 Ta nu och baka kakor och förgyll måndagen med gott ni med ; ) !

lördag 26 februari 2011

Drömkladdkaka med Center

Nu är det lördag! Igen!
Här kommer ett jättegott recept , bakade det i torsdags och tog med som efterrätt till en middag.
Mycket gott med vispad grädde till eller vaniljglass : )

Baka det nu och bjud på lördagsfika : ) !


Drömkladdkaka med Center
1 rulle Center
150 g smör
2,5 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl



Smält smöret i en kastrull som rymmer ca 2 liter.
Rör ner socker, vanilj och kakao i kastrullen.
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Smörj en springform,häll ner smeten och tryck ner Center i smeten.
Gräddda i nedre delen av ugnen på 175 grader 15-20 minuter.

Låt kakan svalna. Sikta sedan florsocker över.


Ha en finfin lördag!
/ Sandra

onsdag 23 februari 2011

Butterkaka med vaniljkräm och kanelfyllning

Goddagens!

Idag har bokrean börjat, undrar vad det finns för bra bakböcker på rea?! Hmm :) ...
Här kommer det jag också bakade i söndags. Butterkaka med vaniljkräm och kanelfyllning, plus samma variant men i snurror. Snurrorna fick äran att vara i mina nya fina formar med prickar!

Var första gången jag gjorde en butterkaka så jag är som nöjd hur den artade sig!
Och gott gott gott med vaniljkräm till en kanel,socker och smörfyllning. Mmm bullar!



Butterkaka130 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
13-15 dl vetemjöl


4-5 dl kall vaniljkräm/marsan
Kanelfyllning: 150 g smör, 3 tsk kanel, 1 dl socker.

Smält smör i kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten och sedan salt, socker och nästan allt mjöl.
Spara lite till utbakning.
Arbeta degen smidig så att den släpper kanterna. Jäs 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord & knåda den smidig. Dela degen i 2 delar.
1 del räcker till en butterkaka gjord i springform.
Butterkaka gör du som "vanliga" bullar och ställer ihop dem ca 12st i en springform.
Den ska jäsa 20 min motför snurror som ska jäsa 30 min.
Klicka ut vaniljkräm på bullarna och pensla sedan med ägg.
Strö över pärlsocker.
Butterkakan ska gräddas i nedre delen av ugnen 20min på 200-225 grader.



Det här kommer jag snart att baka igen och jag tycker ni alla borde prova. Mycket gott ;) !
Ha en toppen-lill-lördag! Nu ska jag fundera om jag ska baka något ikväll eller!

/Sandra

måndag 21 februari 2011

Cake balls, Oreo balls, Oreo Pops, Cake Pops!

Hade tänkt att göra Oreo Pops/Cake Pops men det fick bli Oreo balls/Cake balls istället.
Varför det inte blev nå Cake Pops beror på de uteblivande klubbpinnarna! Men det gjorde inte nåt för då kom ju de nyinskaffade pralinformarna till användning ; ) !

Bakade även mer gott men det lägger jag upp om någon dag!
I varje fall så är Oreo balls verkligen mycket gott! Men ett minus är då helt klart att det är lite krångligt med chokladdoppandet. Chokladkladd överallt typ! :P


Oreo balls
1 ptk Oreo cookies ca 160 g
60 g philadelphiaost
100 g choklad 


Gör såhär:
Krossa kakorna till smulor. Blanda kakorna och philadelphiaost till en smet.
Låt stå i kyl ca 20 minuter.
Forma smeten till ca 15 bollar. Låt stå i kylen ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och doppa bollarna så att de är täckta med choklad.
Strö över lite fint strössel så är det klart!




Gokväll! : )

onsdag 9 februari 2011

Smulpaj med äpple och kanel

Hej,

så länge sedan jag gjorde något inlägg!
Har varit så mycket på senaste med flytt och jobb så det jag har bakat på senaste är mest några ton chokladbollar! Galet besatt av chokladbollar just nu haha och ja, semlor blir det flera per vecka. Besatt av det med svar ja ; ) .

Men i afton kände jag för att göra något nytt till efterrätt och hade fått en idé i skallen igår kväll och det var detta:
Smulpajer gjorda i fina, stora muffinsformar!
De smulpajer jag gjorde idag blev alltså med en fyllning av äpple,kanel och socker.
Serverade dem med massor av vanilj/marsankräm till, så himla gott!


Min smulpaj:

6 st stora muffinsformar (amerikansk storlek)
100 g mjukt smör eller margarin
3/4 dl ljust farinsocker
3/4 dl strösocker
3 dl havregryn
1½ tsk vaniljsocker
Blanda till en smuldeg.

3 äpplen > skala. Hacka sedan i tärningar. Stek dem eventuellt.
Blanda med socker och kanel i valfri mängd.



Ugn 200 grader.
Ställ ut 6 st stora muffinsformar på en plåt.
Varva äpplebitar med smuldeg och överst massor av smuldeg.
In i ugnen ca 10-15 minuter.
Servera med vanilj/marsankräm eller glass.



Smulpaj är så galet gott och enkelt!
Dessutom får jag härlig känsla av sommar då jag äter dom. : )
Hoppas ni också har en mysig och god lill-lördag!

fredag 31 december 2010

Brownies med kaffe och Non Stop!

Goddagens!

Här kommer recept och bilder på galet goda brownies!
Toppbetyg om man älskar choklad som jag : )

Brownies med kaffe och Non Stop
150 g smör
250 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 msk kallt kaffe
 




Non Stop i valfri mängd
Smält smöret och chokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver varvat med kaffet, smör och chokladblandningen.
Bred ut smeten i en smord liten långpanna/form ca 25-30 cm.
Grädda i 175 grader 10 minuter. Ta sedan ut och strö över Non Stop och ställ in kakan i ugnen 5-10 minuter till.Låt den svalna. Ställ gärna i frysen en stu
nd innan du skär kakan i rutor.







Ha nu en härlig nyårs : )

torsdag 30 december 2010

Bullar med mandelmassafyllning

Har hunnit baka en hel massa denna vecka : )
Bullar med mandelmassafyllning, valnötsbröd, brownies; ett nytt mycket gott recept jag hittat i mina gömmor, chokladbollar, morotskaka och snickerskladdkakan.

Och ett tips till alla som gillar bullar : prova receptet på fyllning nedan! Lovely!


Mandelmassafylling:
225 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker

Blanda ihop till en smet och smeta ut över vetedegen.
Pensla bullarna och strö över mandel eller pärlsocker.









Det nya mycket goda receptet på brownies kommer om någon dag med!
Imorgon är det nyårs, tjihoo!
Have fun! : )

/Sandra

måndag 27 december 2010

Snickerskladdkaka

Hoppas ni alla haft en supergod och rolig jul so far, det har jag : )

Nu i afton har jag bakat morotskaka med philadelphiafrosting & snickerskladdkakan på bilden nedan!
Mycket gott bägge sorterna, kan jag kakmonstret intyga på.

Snickerkladdkaka
150 g smör
100 g choklad
2½ dl socker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 nypa salt

Topping:
150 g mörk choklad
2 dl jordnötter

Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen  och låt även den få smälta.
Vispa ihop ägg och socker lite lätt. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver i äggsmeten.
Häll sedan i smör och chokladblandningen och rör om.
Smörj en springform, häll i smeten och in i ugnen i 10-12 minuter på 200 grader.
Låt kladdkakan svalna i kyl eller frys och smält under tiden chokladen till toppingen och blanda ner jordnötter.
Bred över kladdkakan då den svalnat.


















Hörs snart igen! : )
/ Sandra

torsdag 23 december 2010

Mozartkulor

Dan före dan! Om ca 40 min är det JULAFTON : )
Igår kom jag hem till norrland och stannar här ca 2 veckor!
Så idag har jag bakat hela dagen inför morgondagen : )

Har bakat tekakor, surdegslimpor med valnötter, havrekex, rocky road och Mozartkulor.
Alla recepten förutom Mozartkulorna finns på bloggen, men här kommer det receptet med:


Mozartkulor
ca 20-25 st
300 g mandelmassa
125 g Odense nougat
200 g mörk choklad

Dela nougaten i ca 20-25 bitar och rulla dem till kulor.
Skär skivor av mandelmassakorven och platta ut dem.
Klä in nougatkulorna med mandelmassan och rulla till bollar.
Smält chokladen över vattenbad och rulla bollarna i chokladen.
Ringla över någon choklad som dekoration.
Hoppas ni får en finfinfin julafton & jag önskar er en riktigt, riktigt God jul! : )
Återkommer med nya recept efter jul!

/Sandra

söndag 12 december 2010

Pepparkaksdeg, pepparkakshus och pepparkakor!

Hej på er!

Igår bestämde jag mej för att göra en STOR pepparkaksdeg och idag har jag ägnat mej åt att baka i ca 6 timmar!
Så här kryllar det av pepparkakor i alla möjliga former plus ett pepparkakshus : )
Jag ritade egna mallar till pepparkakshuset trots att det är första gången jag gör ett pepparkakshus någonsin. : )

Och oj, vad jag är galen i pepparkakor och pepparkaksdeg!!
Vet inte hur mycket deg och kakor jag hunnit äta och snart blir det att fika mer av dem, är ju så gott! : )


Farmors recept på Världens godaste pepparkakor och deg!
ca 300 st pepparkakor
300 g smör
5 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk malen ingefära
2 msk malen kanel
1 msk malda kryddnejlikor
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
1½ liter (ca 900g) vetemjöl

Rör rumsvarmt smör, socker & sirap smidigt.
Rör först ner kryddorna, sedan vattnet och sist det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en deg och lägg den i en påse i kylen ett dygn eller över natten.
Ugn 200 grader, vid pepparkakor grädda 5-10 minuter.




Nu ska här doppas pepparkakor i mjölk, lovely : ) ! Och glad 3:e advent på er!
/Sandra

söndag 14 november 2010

En älg och blommor av sockermassa!

Hej på Er denna proppmätta söndagkväll!

Magen är full av kladdkaka med vispgrädde plus ostkrokar, låter som en konstig blandning det haha.

Roade mej för några dagar sedan med att göra denna älg i sockermassa (sugarpaste).
Den blev 8-9 cm hög och lite sådär halvful haha, så han åkte i sopan sen.
Har även gjort lite olika varianter av blommor, gjorde flera av varje men där har ni varianterna.



Sov så gott! :  )

söndag 7 november 2010

Cupcakes med julkänsla!

För visst ser de lite juliga ut?! För mej gör de då det, jag har börjat få julkänsla!
Men är väl inte så konstigt då flera affärer redan har granar och pynt överallt ;-) .

Igår gjorde jag de röda blommorna i sugarpaste + några gröna små blad, så ikväll blev det att baka.
Mysigt att pyssla, då försvinner alla tusen tankar för stunden. Skönt...

Gjorde en supergod frosting med vit choklad och philadelphiaost & använde min nya stjärntyll att spritsa med.
Själva cupcakesen är samma recept som jag bakat förr en gång , detta :
http://dromkaka.blogspot.com/2009/10/cupcakes-i-glada-hostfarger.html
Mycket goda, mums!




Vit chokladfrosting
Till ca 12 cupcakes (beroende på hur mycket frosting du vill ha såklart!)

300 g vit choklad
300 g philadelphia
ost

Smält den vita chokladen över vattenbad.
Låt svalna lite & vispa sedan med elvisp till en jämn krämig smet.
Låt stå i kylen 15 minuter innan du spritsar.


Sätt nu igång & baka : ) !
♥ / Sandra

lördag 6 november 2010

Nya bakgrejer!

Godkväll!
Denna lördag har det shoppats bakgrejer, åh vad jag längtat!
Vill ha så mycket egentligen men detta blev det till slut.

Wilton sugarpaste, en julröd pastafärg, en mörkbrun pastafärg, en tyll med stort stjärnformat hål & en tyll med stort runt hål.

Åh, här ska det pysslas! : ) Ska göra MASSOR av dekorationer till kommande bakverk , roligt!!


Hoppas ni har en superbra lördagkväll!
Här har vi laddat upp med godis från Hemmakväll plus chips och ostkrokar, mums!
Så ska vi se Inception till det, som jag längtat efter att se den filmen!

Hejsvejs!