fredag 9 december 2016

Chokladbiskvier

Hej på er!

Oj, vad länge sedan jag uppdaterade här! Det var illa, ska bli bättring med det från och med nu :-)
Igår bakade jag dessa chokladbiskvier, det är ju så himla gott med hembakat och här nedan kommer mitt recept!


Chokladbiskvier
ca 35-40 st
400 g mandelmassa
3 stora äggvitor
2,5 dl strösocker

Ugn 175 grader.
Rör ihop och vispa sedan med elvisp ca 2 minuter. Spritsa
Klä två plåtar med bakplåtspapper och spritsa ut runda biskvibottnar ca 35-40 stycken. Låt torka på plåten 30 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen ca 15 minuter. De ska få en ljus gyllenbrun färg. Låt svalna på plåten, vänd dem ej förrän de är kalla och smörkrämen ska  på.

Sandras chokladsmörkräm:
400 g normalsaltat smör (rumsvarmt)
3 dl florsocker
1 msk äkta vaniljsocker
4 äggulor (m/l storlek)
1 dl kakao (gärna Valhrona)

Vispa med elvisp först smöret fluffigt i några minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser och vispa ytterligare några minuter.

Biskvierna doppas i mörk choklad 53-70% kakaohalt. Sen kan man alltid strö över något gott, jag hade lite frystorkade hallon över hälften av biskvierna.

Enjoy! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar