fredag 24 juni 2016

Nyttigare Snickerskaka /Jordnöts och chokladtårta

Bakade en ny variant av snickerskaka / snickerstårta/ jordnöts och chokladtårta för ett tag sedan. Den är sötad med fibersirap Gold och den mörka chokladen är sötad med stevia. Den här är mjölkfri, nästintill sockerfri (Rice Krispies innehåller lite socker) och vegansk. Här kommer mitt recept som är lite förbättrat sedan jag gjorde då det kändes att den skulle bli godare med mer fibersirap Gold och Rice Krispies. :-)


Lite nyttigare snickerskaka
3 dl (en burk) Green Choice jordnötssmör 
0,25 tsk salt
1 dl fibersirap Gold
4 dl Rice Krispies 
200 g mörk Steviachoklad

Rör ihop jordnötssmöret och fibersirap Gold hastigt 30-60 sekunder tills det tjocknar. Tillsätt saltet och flingorna och rör om. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd (om du vill lägga den på något fint fat sen) form 23 cm i diameter . Smält chokladen och häll över kakan.
Servera med vispad grädde, havre-, kokos-, eller sojagrädde.Har just bakat en knäckig paj med jordgubbar och hallon i , recept finns här på bloggen 14 maj 2015. Då hade jag rabarber och jordgubbar i. Den är så god och riktigt knäckig smak då den innehåller bland annat smör, grädde, socker och sirap! Trevlig midsommar :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar