lördag 30 april 2011

Hallonripplad Cheesecake

Hej! : )

Här kommer en cheesecake med hallonkompott jag bakade nu i påsk.
Mycket god, mmm!


Hallonripplad Cheesecake

1 paket frysta hallon ca 250g
1 dl socker
1 dl vatten
1 msk + 2 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g smör
200 g digestivekex
600 g naturell färskost t ex Philadelphia
2½ dl Kesella (1%)
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4 ägg

½ tsk salt


Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och socker. Tillsätt 2/3 av hallonen, spara resten till garnering.
Tillsätt 1 msk majsstärkelse och 1 msk vatten och rör om i kastrullen. Låt koka ihop 2 minuter.
Ta från värmen och mixa slätt med stavmixer. Ställ i kylen, rör om då och då.
Smält smöret och krossa kexen till smulor, blanda ihop.
Tryck ut blandningen i en springform så att det blir jämnt.
Vispa kesella, färskost, socker, salt, vaniljsocker och 2 msk majsstärkelse slätt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills allt blandats väl.
Häll ca 4½ dl av fyllningen över bottnen och bred ut. Ringla över nästan 1 dl av hallonsåsen.
Upprepa ytterligare 2 gånger.
Ställ in mitt i ugnen och sänk värmen till 125 grader, tillaga i ca 1½ timme.
Fyllningen kan fortfarande vara lite lös när den är färdig men stelnar när den svalnat.
Ta ut kakan och låt svalna i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt i kylen över natten.
Garnera med bären och servera gärna med glass till.



Hej svejs! : )

2 kommentarer:

  1. Hoppsan,detta ser ju sjukt gott ut...mmmmm

    SvaraRadera
  2. Så god! Bästa cheesecaken! Tack för receptet!

    SvaraRadera