söndag 12 december 2010

Pepparkaksdeg, pepparkakshus och pepparkakor!

Hej på er!

Igår bestämde jag mej för att göra en STOR pepparkaksdeg och idag har jag ägnat mej åt att baka i ca 6 timmar!
Så här kryllar det av pepparkakor i alla möjliga former plus ett pepparkakshus : )
Jag ritade egna mallar till pepparkakshuset trots att det är första gången jag gör ett pepparkakshus någonsin. : )

Och oj, vad jag är galen i pepparkakor och pepparkaksdeg!!
Vet inte hur mycket deg och kakor jag hunnit äta och snart blir det att fika mer av dem, är ju så gott! : )


Farmors recept på Världens godaste pepparkakor och deg!
ca 300 st pepparkakor
300 g smör
5 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk malen ingefära
2 msk malen kanel
1 msk malda kryddnejlikor
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
1½ liter (ca 900g) vetemjöl

Rör rumsvarmt smör, socker & sirap smidigt.
Rör först ner kryddorna, sedan vattnet och sist det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en deg och lägg den i en påse i kylen ett dygn eller över natten.
Ugn 200 grader, vid pepparkakor grädda 5-10 minuter.




Nu ska här doppas pepparkakor i mjölk, lovely : ) ! Och glad 3:e advent på er!
/Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar