Helger springer som sagt iväg, självklart har jag bakat en del, men mest chokladbollar hihi!
Men ska ta & baka något gott nu också hade jag tänkt hmm vad...
Här har Ni en riktigt god limpa, det sista vi bakade i skolan denna vecka.
Smakar & ser ut som en Skogaholmslimpa, mycket mumsig & fin!
Vitt matbröd
2 formfranska (limpa) / 35 kuvertbröd
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2 tsk strösocker
12 - 13 dl vetemjöl
1 st ägg till pensling
Smält smör i en kastrull, häll i mjölken & värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke & lös upp den i lite av degspadet.
Tillsätt nu resten av degspadet, salt, socker & nästan allt mjöl (spara lite till utbakning).
Arbeta degen tills den är smidig & släpper bunken.
Ta upp degen på mjölat bakbord & knåda den. Forma till 2 limpor eller 35 kuvertbröd.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper & jäs i 20-30 minuter, övertäckta.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda limpor 200-225 grader i ca 25 minuter.
Kuvertbröd 225-250 grader ca 10 minuter.
Hörs snart, ha en härlig söndagskväll!
tack!
SvaraRadera