torsdag 8 oktober 2009

Karlsbader bullar för själen!

Vilka superdupergoda bullar!! De ska bakas snart igen helt klart :)
Det är massor av smör i degen så de är så himla saftiga och det är så gott då de också penslas i smör efter gräddning & doppas i strösocker. Mums!

Idag har jag varit kompledig från skolan & jag har blandat annat hunnit vara med världens bästa Åsa & godfikat. Tack för idag & hoppas våran idé ska funka!! :)

Karlsbaderbullar
½ liter mjölk
100 g jäst
500 g rumstempererat smör
15 g salt
120 g socker
3 st ägg
1400 g mjöl

150 g smält smör till pensling efter gräddning
Strösocker till doppning

Värm mjölken till 37 °C. Tillsätt jästen och rör ut. Blanda sedan i övriga ingredienser (smöret i små bitar i omgångar) och arbeta ihop till en smidig konsistens.
Låt jäsa i riktigt stor bunke, 60 minuter.
Baka ut degen ca 40 bitar eller mer om man inte vill ha stora bullar.
Gör en lång smal rulle av varje del, sätt ihop ändarna & tvinna & rulla ihop till bullar.
Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper 45-60 min eller dubbel storlek.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i 220 ca 10 minuter eller till fin färg.
Låt dem svalna lite, pensla sedan med skirat smör & doppa dem i socker.

Imorrn blir det chokladfestivalen, längtar!
Hoppas ni får en härlig & smarrig helg med :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar