måndag 12 januari 2009

Marängtårta med rice krispies och chokladkräm


 Marängtårta med rice krispies & härlig chokladkräm10-12 bitar

Maräng:
3 äggvitor
2½ dl socker
3 dl rice krispies (frukostflingor som blir supergoda i ugnen)

Fyllning:
1 dl vatten
2½ msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde

Garnering:
300 g mörk eller ljus choklad

Marängen: Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret under fortsatt vispning & vispa minst 5 minuter tills marängen är blank.
Vänd ner rice kripies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i mitten av ugnen 1timma. Ta ut och dela marängen i två delar.

Fyllning: Koka ihop vatten & vetemjöl till en tjock smet.
Ta kastrullen från spisen och vispa i bitar av choklad & smör. Vispa tills allt smält.
Tillsätt florsocker & äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på ena marängen.
Hit kan det förberedas dagen innan. Förvara då botten med krämen svalt. Den andra torrt framme.
Vispa grädden & bred den över krämen. Lägg den andra marängen över.
Smält choklad över vattenbad & ringla med sked över tårtan.
Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering!

1 kommentar:

  1. Den här verkar god, den ska jag testa göra nu någon dag :)

    SvaraRadera