torsdag 15 januari 2009

Tryffelsnitt, en liten chokladbakelse

Tryffelsnitt, små läckra chokladbakelser
16 bakelser
Botten: 100 g mandelmassa, 1ägg, 2tsk kakao
Tryffel: 2½ dl vispgrädde, 100 g mörk blockchoklad
Garnering: Jag använde maj av mandelmassan & gjorde små bollar, men man kan ju ha allt från chokladbönor/nötter/färgglad godis eller dylikt.

Riv mandelmassan på rivjärnet, grova sidan.
Vispa upp ägget, tillsätt mandelmassa & kakao. Vispa med elvisp, pösigt.
Rita en 20*20 cm stor fyrkant på bakplåtspapper, bred ut smeten jämnt.
Grädda botten ca 5 min på 200 g. Svep in den då den svalnat i folie så den inte torkar.
Värm grädden så den blir het. Bryt i chokladen & ställ kastrullen på sidan och rör om tills den smält.
Häll i en skål, rör om lite. Låt den stå i kylen ca 45 min och vispa till den nån gång under tiden.
Sedan vispas den fluffig & fast med elvispen.
Bred sedan krämen över kakan ända ut i kanterna, jämn yta. Spola en kniv i hett vatten & dra över så blir ytan slät.
Skär i bitar, sen är det bara & garnera & helst serveras dessa godbitar kalla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar