tisdag 27 januari 2009

Kolasnittar med ingefära


Det här var ett av de recepten Agnetha tyckte jag skulle baka, dom var jättegoda verkligen!
De är lite knäckiga,sega och saftiga, mums!
Överraskande gott! Har varit lite skeptiskt mot den just ingefära tidigare men jag visades ha fel...

Knäckiga kolasnittar med ingefära100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2¼ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½-1 tsk malen ingefära 


Ugn 175 grader.
Vispa mjukt smör, sirap & socker krämigt.
Tillsätt vetemjöl, bikarbonat, vanilj & malen ingefära och rör om.
Gör två längder av degen och lägg dem på bakplåtspapper och platta dem lite.
Räffla dem med en gaffel & grädda dem gyllene 10-15 minuter.
Låt dem svalna lite men inte för mycket så de hinner bli hårda innan du ska skära dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar