söndag 30 december 2012

Sarah Bernardht

De här är så himla goda! Så det är bara att ni sätter igång och bakar ;-)
Glöm inte att låta bottnarna torka 30 minuter innan de gräddas för annars flyter de ut.
Tryffeln ska svalna i rumstemperatur och sedan spritsas, har den stått i kylen får du låta den stå framme ett tag eftersom den blir fort stel i kylen.



Sarah Bernhardt biskvier
Biskviebottnar:

400 g mandelmassa
3 äggvitor
2 ½ dl strösocker
»Rör ihop & kör med elvisp 1 minut, till en smet utan klumpar.

♥ Spritsa sedan ut runda klickar på bakpappersklädd plåt. Låt torka 30 minuter.
♥ Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter, tills de är ljusbruna.

Tryffel:
500 g mörk choklad 50-70% 
2 dl grädde
1,4 dl mjölk 3%

Hacka chokladen och smält den gärna lite i micro. Koka upp grädden och mjölken och ta direkt av plattan och häll över chokladen. Rör om så all choklad smälts ihop med gräddblandningen. Låt svalna och spritsa eller bred sedan ut tryffeln på bottnarna. 
Ställ dem kallt så tryffeln stelnar och doppa sedan i choklad. 

300 g choklad att doppa i.



4 kommentarer:

  1. Mmm... ljuvliga! Har brukat baka biskvier eller sarah bernhard till varje jul men i år mäktade jag inte med det. Tycker inte om köpe-varianten så jag kanske gör några snart ändå!

    God fortsättning förresten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de här måste du prova, jättegoda :) God fortsättning :)

      Radera
  2. Jag brukar göra 25 stycken, men det beror ju hur stora du vill ha :)

    SvaraRadera