tisdag 11 december 2012

Saffranskakor

Här kommer en riktig goding jag bakat, mums säger jag då bara! De här borde ni baka genast, är ju perfekt att ha i kakburken! :-)
Det är egentligen Leila Lindholms recept på Saffransskorpor/biscotti men jag gör om dom till småkakor istället. Godare med kakor än skorpor enligt mej! ;-)






Saffranskakor
135 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hackad sötmandel

Hacka sötmandel och sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran och häll sedan över det i en bunke, rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med den hackade mandeln och vänd ner det i bunken.
Dela degen i lika stora delar, rulla ut till längder och använd fingrarna att platta ut och så att det samtidigt blir lite fina ränder på längderna.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg. Skär upp till kakor direkt du tagit ur ugnen innan längderna hårdnat.

2 kommentarer: