Här kommer en riktig goding jag bakat, mums säger jag då bara! De här borde ni baka genast, är ju perfekt att ha i kakburken! :-)
Det är egentligen Leila Lindholms recept på Saffransskorpor/biscotti men jag gör om dom till småkakor istället. Godare med kakor än skorpor enligt mej! ;-)
Saffranskakor
135 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hackad sötmandel
Hacka sötmandel och sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran och häll sedan över det i en bunke, rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med den hackade mandeln och vänd ner det i bunken.
Dela degen i lika stora delar, rulla ut till längder och använd fingrarna att platta ut och så att det samtidigt blir lite fina ränder på längderna.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg. Skär upp till kakor direkt du tagit ur ugnen innan längderna hårdnat.
De ser väldigt goda ut!
SvaraRaderahur manga ägg?
SvaraRadera