torsdag 17 december 2009

De allra godaste gräddkaramellerna!

Ja jag säger då bara mmm! Det förklarar väl ganska bra hur de smakar ;-) !

Gjorde dessa plus geléhallon & polkagrisar igår & dessa åkte med mej hem för de blev mina favoriter.
En bra beskrivning på smak & konsistens är Werthers original.
Fast hemmagjort och då smakar det ju ännu bättre!


Gräddkarameller
3 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
2 msk smör

Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka under omrörning till ca 150 grader.
Häll ut på inoljad marmorskiva eller träskärbräda och börja arbeta massan. Med t ex skrapkort så viker du in kanterna mot mitten hela tiden tills den börjar kallna.
Dra sedan i massan och arbeta in luft, Rulla sedan en lång rulle & klipp fina kolabitar.
Snabbt innan den blir för hård!


Vi fick även smaka en massa gott chokladgodis/praliner som den andra klassen hade gjort.
En massa godbitar, så nu är jag sugen experimentera på lovet : ) !

Idag är det fjärde dagen snön vräker ner här & det är kallt & blåser som tusan.
Man vill bara vara inne & julbaka & pyssla!
Vi hörs snart igen! Ha nu en juligt god dag!

2 kommentarer:

  1. Just nu är det april här i sverige

    SvaraRadera
  2. Dessa ska jag försöka mig på ikväll :) Hur förvarar man dem? Kladdar de ihop sig om man lägger de i en pappersstrut tro?
    /Paulina

    SvaraRadera