måndag 7 december 2009

Napoleonbakelser

Hej på er denna måndag!
Nu är vi ju ännu närmare jul, men här i Stockholm är ju de flesta gräsmattorna gröna än haha.
Men hoppas det är mycket snö i Skellefteå då jag åker hem den 21:a :  ) .

Innan helgen så blev det att baka Napoleonbakelser!
Första gången jag smakade Napoleon faktiskt, alltid varit skeptisk men det var ju riktigt gott!














Napoleonbakelser

Kavlad smördeg, gräddas efter anvisningar.
Skär i tre remsor lika stor remsor (8 cm bredd).
Första botten breds med äppelmos & vaniljkräm.
Andra botten med massor av grädde.
Själva "locket" breds med hallonsylt och sedan en glasyr gjord av florsocker & lite vatten.
Bakelserna ska delas till 8 cm * 5 cm breda.


Så nu borde jag verkligen göra läxor!!
Ha en bra måndag nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar