söndag 20 december 2009

Geléhallon!

Här kommer geléhallona som några av er önskat :-) !
Det är stor skillnad i smak från köpta till hemmagjorda geléhallon.
För hemmagjorda smakar ju faktiskt hallon & jättegott mot för de köpta som jag tycker smakar sådär.


Geléhallon
ca 180 st i vanlig storlek

375 g strösocker
150 g vatten » Koka upp & skumma.
Tillsätt:
125 g glykos
Koka under nerpensling av kanterna till 150 grader.

Tillsätt:
166 g hallonpuré (kör den i mikron så den blir varm)
Ta av lite av purén & blanda i 8 g citronsyra så att den löser sig.
Häll ner i blandningen.
Tillsätt 32 g blötlagda mjuka gelatinblad (ca 16 stora blad).
Koka till 125 grader.
Häll över till en tillbringare & låt stå i 5-10 min.

Gjut i puderdosa (plåt med hög kant med torkat kompakt maizena 60grader 24h)
Om du har geléhallon hemma sätt fast ett på en träpinne och tryck ner så det blir hål att fylla.
Det funkar nog lika bra att göra i  t ex silikonformar man gör isbitar i.
Låt geléhallona stelna över natten & rulla dem sedan i strösocker.


Hoppas ni har en riktigt god helg som jag : )
Nu blir det gå och köpa god mat och vet ni vad imorrn åker jag hem till Skellefteå :-) !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar