tisdag 3 december 2013

Bästa kladdkakan

Slängde ihop ett eget recept av kladdkaka och bakade till kalas för min fina syster Isabell i helgen. Är de klassiska ingredienserna i men mer av kakao och mindre av vissa andra ingredienser. Helt enkelt de mängder jag tycker passar in smakmässigt. Till hade jag några olika skålar med tillbehör som vispad grädde, jordnötssmör, hallon och lite annat smått och gott så att man fick plocka vad man ville ha till själv. :-)



Sandras kladdkaka
225 gram normalsaltat smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2,5 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull som kan rymma alla ingredienser. Blanda ner strösocker, kakao, vanilj och salt med en slev eller slickepott. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt sist vetemjölet.
Smörj en springform ca 22-23 cm i diametern, häll ner smeten och bred ut den jämnt.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader 15-20 minuter.
Låt den svalna och ställ sedan gärna i kylen några timmar tills servering.


Ha en fin tisdagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar