Line dance kaka
300 g smör eller margarin
3 dl farinsocker
5,5 dl havregryn
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
(jag hade även i 1/2 tsk salt men det är valfritt)
Fyllning:
4 dl fet creme fraiche
3 dl strösocker
3 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Smält smör eller margarin. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en smulig massa. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna ca 30x40cm och tryck ut halva degen. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.
Sjud ihop fyllningen under tiden i en kastrull (tillsätt vaniljsockret efter den är klar), rör så det inte bränner fast i botten.
Bred ut fyllningen och strö över kvarvarande smuldeg över. Grädda kakan ca 12-17 minuter till.
Låt kakan kallna och skär i bitar Jag lät den stå ute i 3 timmar då det var -5 och då höll den ihop bra för att skäras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar