måndag 11 november 2013

Krämig mörk chokladtårta

Den här bakade jag till firandet av min pappa på farsdag, han är verkligen VÄRLDENS bästa pappa!!! :-)
Det är en mycket god och krämig mörk choklad tårta toppad med spritsad vispad grädde. Är smält 70%-ig choklad i, mums!
Hann knappt ta någon bild, bara de nedan med Iphonen som ser rätt crap ut tyvärr!


Krämig mörk chokladtårta
10 bitar
200 g mörk choklad 70%
200 g normalsaltat smör
4 st ägg
2 dl strösocker
2,4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
1 krm salt

Ugn 200 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform ca 23 cm och smörj kanterna av formen.
Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta ihop med smöret, rör under tiden. Ta av från plattan och låt svalna.
Vispa för hand ägg och socker lite pösigt under någon minut i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en annan skål.
Rör ner den avsvalnade chokladblandningen i äggvispet. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen prick 15 minuter.
Den ska vara lös i mitten när du tar ut den, den stelnar när den kallnat och blir krämig. Passar bra att göra den dagen före och låta den stå i kylen under natten eller några timmar.
Vispa ca 4 dl grädde och spritsa på kakan före servering.


Ha nu en fortsatt finfin dag :-) !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar