Kladdkaka
2 ägg
2,25 dl strösocker
5 msk kakao
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
125 g normalsaltat smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform, jag använde en som är 20 cm i diametern.
Smält smöret i en kastrull på plattan.
Vispa ihop ägg och socker. Vänd ner övriga ingredienser.
Häll i formen och bred ut så det blir jämt.
Grädda i ca 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt svalna och servera med glass eller vispad grädde och gärna hallon eller andra bär.
I originalreceptet så är det 2,5 dl strösocker, 4 msk kakao och 100 g smör men jag gjorde om lite som ni ser ovan, till det godare enligt mig ;-) . Gör nästan alltid lite små ändringar i recept!
Åhh så gooooooood den ser ut :)
SvaraRadera