fredag 6 september 2013

Hallonpaj fylld med vanilj & crème fraiche

Samtidigt som äppelpajen med vaniljkräm i (till vänster på bilden) så bakade jag hallonpaj.
Det är en hallonpaj med mördegsbotten som är fylld med vanilj och crème fraiche.
Många brukar baka den här varianten men med ananas i vilket är jättegott också, men jag var sugen på hallon istället och så fick det bli :-) .




Hallonpaj med vanilj och crème fraiche fyllning
Mördegsbotten:
150 g normalsaltat smör rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
175 g vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smörj en paj- eller springform ca 23 cm i diametern och sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop alla ingredienser till deg. Tryck ut i formen och en bit upp i kanterna eftersom fyllningen ska i där. Förgrädda skalet 10 minuter i mitten av ugnen.

Gör under tiden fyllningen:
1 ägg
2 dl creme fraiche
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet och grädda i 15-20 minuter till. Ta ut pajen och strö över 250 g hallon och grädda 10 minuter.


1 kommentar: