Den består av en mördegsbotten, fylld med hemmagjord vaniljkräm, äpplen blandat i kanel och socker och så är den toppad med lite smuldeg på. :-)
Äppelpaj fylld med hemmagjord vaniljkräm
Mördegsbotten:
150 g normalsaltat smör rumstempererat
1 dl strösocker
175 g vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Tryck ut i en smord rund form ca 20-25 cm i diametern, se till att trycka upp degen högt i kanterna också eftersom det ska rymmas vaniljkräm och äpplen i.
Ställ i kylen 30 minuter. Gör under tiden vaniljkräm (recept finns bland annat i kategorierna Paj, Frosting och fyllningar. Förgrädda botten i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter. Skala och skär 3-4 st äpplen tunt och blanda med socker och kanel efter smak. Stek gärna äpplena mjuka. Blanda ihop en liten smuldeg av följande:
50 g normalsaltat smör
20 g ljus sirap
20 g strösocker
45 g vetemjöl
15 g havregryn
Fyll nu det förgräddade skalet med först vaniljkräm, sedan äpplena och sist på med smuldegen.
Grädda nu ca 30 minuter.
Hittar inte receptet på den hemmagjorda vaniljkrämen
SvaraRaderaHej Sara! Receptet på den hemmagjorda vaniljkrämen är inlägget skrivet dagen före detta inlägg, så den 2:a september var det publicerat. Receptet finns bland annat i kategorierna Paj, Frosting och fyllningar. :-)
Radera