söndag 26 februari 2012

Brownies med vit glasyr och mörk choklad

Den här så himla goda långpannekakan bakade jag igår... Vet inte hur många jag mumsade i mig, kan inte bli leds!!Glasyren hör egentligen till en annan kaka men jag tänkte att det skulle passa utmärkt med en kladdkake/brownie-botten istället för en högre torrare kaka under. Dessutom hackade jag i mörk choklad, extra choklad gör de flesta kakorna extra goda ;-) .
Så de här måste ni baka! NU! :-)



Brownies/kladdkaka med vit glasyr och mörk choklad
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smör
150 g mörk choklad

Vispa ihop ägg och socker. Smält smör och hacka chokladen. Vänd ner de torra ingredienserna och chokladen. Häll i smöret och rör om. Smörj en långpanna, häll i smeten och bred ut den jämn. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, den ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.

Gör glasyren:
150 g smält smör, blandas med 4 dl florsocker, 3 msk grädde och 2 tsk vaniljsocker.
Bred över den avsvalnade kakan och skär i bitar. Smält sedan 150 g mörk choklad och ringla över bitarna. Kakan går bra att frysa.   

/ Sandra

8 kommentarer:

  1. Dessa ska jag verkligen prova någon dag. Älskar smidiga långpannekakor med kladdkakebotten och en spännande krämig topping!

    SvaraRadera
  2. Gahhh vattnas i munnen av välbehag ser urgott ut : ) Tack för receptet kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Ser superduper smarrigt ut =)
    KRAM

    SvaraRadera
  4. När du skriver långpanna menar du den allra största varianten då eller? Vilka mått? Måste ju testa detta : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade helt missat, din kommentar! Förlåt!
      Jag använder mej bara av en helt "vanlig" långpanna till en ugn med den storlek som folk brukar ha hemma ;-) . Lät som ett konstigt svar kanske haha men hoppas du förstår! Alltså helt enkelt en långpanna som hör till ugnen. :-)

      Radera
  5. Har nu gjort kakan men känns som om arr det saknas ngt i glasyren, blev inte alls så vit. Dock MKT GOD!
    Tina

    SvaraRadera
  6. Hej Tina! Ja att den är jättegod :) !
    Det saknas inget i glasyren. Då kakan fått stelnat till sig, stått kallt en stund så blir den vitare än då den fortfarande är varm. Är också viktigt att brownien är helt sval innan glasyren åker på.

    SvaraRadera