Mums, mums ... :-)
Succékaka
Ugn 175 grader
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1- 1,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Glasyr: 2 dl grädde, 2 dl socker, 2 msk sirap, 100 g mörk blockchoklad & 100 g smör.
Börja med att smälta smöret i en kastrull, ta av den från värmen & rör ner socker & ägg.
Sedan blandas kakao, vetemjöl, vanilj & bakpulver en bunke. Häll ner kastrullens smet i bunken & rör om.Ta ett bakplåtspapper och vik så det blir en form på ca 35*20 cm och bred smeten som ett jämnt lager där i.
Grädda 15-20 minuter & vänd sedan kakan upp och ner på ett bakpapper.
Glasyr:
Ta av kastrullen från spisen & vispa ner smöret i små klickar.
Låt glasyren svalna lite och bred den över kakan, strö sedan flagad mandel över.
Ta nu och prova baka denna! Ni kommer inte att ångra er en enda sekund då ni smakat den! :-)
Alltså åååh, det låter underbart, verkligen den perfekta kakan! Måste provas, snart! Typ imorgon ;)Helt fantastiskt söt kopp också, så mysigt att jag smäller av lite :D
SvaraRaderaVem vann chokladen i din tavling!? Tycker inte jag kan se dem och jag har tittat in lite da och da!?
SvaraRaderaHej! Jepp detta recept MÅSTE jag testa typ till helgen. Ser ju farligt god ut =)
SvaraRaderaKramkram
Det där såg supersmarrigt ut! Håller med Alexandra om att koppen är supersöt! :)
SvaraRaderaJa den är jättegod, måste ni prova :) !!
SvaraRaderaSvar till jenn : Jag har kontaktat de som vann chokladen och väntar bara på att få alla vinnarnas adresser! :)
Succékakan är verkligen supergod!
SvaraRaderaGjorde den för ett tag sedan, o det var ju tvärt omöjligt att låta den vara, jag tror vi åt upp den på en vecka..
Annars är det nog iaf 15 år sedan jag åt den...
MUMS!
Såg denna receptet nu och blev jätte sugen på att testa! Så, jag tänker fan testa det snart. Skall använda en bakform istället för en plåt. Jag ska göra så att den ska se mera ut som en chokladtårta. :D Hoppas att det kommer att lyckas! Annars får jag bara använda plåten istället. :)
SvaraRaderaHa det bäst!
~ Ange£
Å denna har jag letat efter!! Tack! :) men gräddar man bara på ett bakplåtspapper? Ingen plåt?
SvaraRaderaKakan