fredag 9 december 2011

Monsterkladdkaka

God afton!

Nu har jag just bakat denna tokigt goda Monsterkladdkaka. Egentligen heter den något annat men Joel som fick receptet för några år sedan har alltid kallat den för just Monsterkladdkaka, vilket är rätt passande... För om man skulle göra grundreceptet som är för en hel långpanna/plåt så skulle receptet vara dubbelt så stort som det nedan då jag gör den i en form som är som en halv långpanna i storlek. Så vill du göra den hela satsen så blir det alltså 18 dl socker, 12 ägg osv ;-) .

Den här är så grymt god... Mmmmm så kladdig och krämig och helt underbar topping på den dessutom.


Monsterkladdkaka
6 ägg
9 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
½ tsk salt
1,5 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
300 g smält margarin

Grädda i 175 grader i en smord form cirka 35*25 cm 30 minuter i mitten av ugnen.



Topping: 200 g smält margarin, 4 tsk mjöl, 1¼ dl socker, ½ dl kakao, 2 dl grädde & 2 dl mjölk.

Blanda ihop topping & koka 10 minuter under omrörning, till den tjocknat.
Häll på då den svalnat & låt kakan bli kall i kyl eller frys en stund innan uppskärning.


Det här får bli mitt receptbidrag till Månadens Sötsak som är på temat "Extra allt". Den passar utmärkt in i det temat :-D . http://sotasaker.com/manadens-sotsak-extra-allt/
Ha nu en riktigt god och mysig fredagkväll, det ska jag med film, chips och massa, massa sötsaker :-) !

8 kommentarer:

  1. Verkligen en monsterkladdkaka :) Ser god ut!

    SvaraRadera
  2. Wow, den ser fantastisk ut, speciellt med den där chokladiga, gojsiga, LJUVLIGAf frostingen! OHHH <3

    SvaraRadera
  3. Den här verkar verkligen supergod!!

    SvaraRadera
  4. Kan man frysa in den eller jaa asså om jag vill äta den 3 dagar efter, vad gör man då?:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den går utmärkt att frysa in, jag brukar skära upp den i bitar och göra det direkt den svalnat! Mjuka kakor med mycket fett i håller sig fräsch upp till 3 månader i frysen, men risken att den inte är uppäten innan dess är nog obefintlig för den är så himla god :D Och annars går det ju bra att förvara den i burkar i kylen typ en vecka!

      Radera
  5. åhh vilken underbar kladdkaka den är rena rama monstret! Puss! från Bäccizzen

    SvaraRadera
  6. Säger det ännu en gång: RENA RAMA MONSTRET!!!!!! puss från Bäccizzen <3

    SvaraRadera