lördag 15 oktober 2011

Brownies med chokladkolaglasyr, cream cheese och pekannötter!

Underbart god är denna! :-)
Fick en sån bra bok fylld med chokladrecept för några dagar sen av min bror och hans flickvän. Bästa receptboken jag sett på länge och där i hittade jag detta recept, eller ja mitt nedan är lite annars än det i boken. Min variant nedan är för en större form än i boken plus att jag har lite extra smör i och valde att även ha hackad mörk choklad i.
Men i varje fall så är ett receptboks-tips " Choklad Frestelser för alla smaker", jättemycket goda bakverk i!



Brownies med chokladkolaglasyr och cream cheese


24 st 
150 g smör
300 g cream cheese
2 tsk vaniljsocker

3 3/4 dl strösocker
3 ägg
4,5 msk kakao
3 dl vetemjöl (knappt)
75 g hackade pekannötter
100 g hackad choklad

Ugn 180 grader. Smörj en rektangulär form ca 30x20 cm.
Vispa cream cheese, vaniljsocker och ½-3/4 dl socker slätt.
Vispa äggen och resten av strösockret vitt och pösigt i en annan skål. Lägg smöret i en liten kastrull, häll på kakaon och värm på låg värme under omrörning tills smöret smält och blandats med kakaon.
Rör sedan ner blandningen i äggsmeten, Vänd ner mjöl, hackad choklad och hackade nötter.
Häll över hälften av kaksmeten i formen och jämna till ytan. Bred försiktigt cream cheese över smeten och täck med resten av kaksmeten.
Grädda 20 minuter och låt svalna i formen.


Chokladkolaglasyr:
6 msk smör, 1,5 msk mjölk, 3,5 msk kakao, 3 dl florsocker.
Gör glasyren genom att smälta smöret i mjölken. Blanda i florsocker och kakaopulver och bred över kakan.
Dekorera gärna med pekannötter. 




 / Sandra

4 kommentarer:

  1. Woow! Alltså... WOOW! De låter helt UNDERBARA, så perfekta för en chokladälskar som mig! Jag MÅSTE prova de här *mums* Härliga bilder också!

    SvaraRadera