tisdag 18 oktober 2011

Lantbröd med rivna morötter och linfrön

Gott bröd som jag bakade för några dagar sedan, prova själva :-) .



Lantbröd med rivna morötter och linfrön
1 stort bröd
5 dl ljummet vatten
1 paket jäst
1,5 tsk salt
2 tsk honung
1 msk olivolja
2,5 dl fiberhavregryn
1 dl kruskakli
1 dl rivna morötter
½ dl linfrön
4,5 dl vetemjöl
4 dl rågsikt


Blanda vatten, jäst, salt, honung och olja.
Rör i havregryn. Tillsätt kruskakli, morötter och linfrön.
Tillsätt vetemjöl och blanda väl. Degen är rätt kladdig.
Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Knåda och forma degen till ett runt bröd.
Lägg den på en smord plåt och jäs ytterligare 40 minuter.
Ugn 200 grader, mitten ca 30 minuter
Låt svalna på galler innan du skär i brödet.


4 kommentarer:

  1. Mmm, det ser otroligt gott ut i alla fall, och rivna morötter är ju underbart i bröd <3

    SvaraRadera
  2. Vilket otroligt fint bröd! Gott ser det även ut att vara :)

    SvaraRadera
  3. Du glömde rågsikten i din beskrivning :)

    SvaraRadera