lördag 1 oktober 2011

Hur man gör rosor av t ex Sugarpaste

Här kommer ett inlägg för de som är intresserade att se hur jag gjorde mina rosor av Sugarpaste till mina senaste cupcakes. Jag skulle själv behöva öva på att göra rosor, händer nästan aldrig att jag gör just rosor! Förutom för några veckor sedan då. :-)


Rosor
Det du behöver är:

Sugarpaste, fondant eller marsipan
Pastafärg eller karamellfärg
Liten kavel
Tändstickor
Något litet runt att trycka ut bladen av t ex undersidan av en tyll
Börja att göra en liten kon och stick fast en tändsticka i den.
Kavla sugarpaste tunt och tryck ut med tyllen ca 10 st rundlar. Mer eller mindre, beror på hur stor ros du vill göra. Ta en av rundlarna/bladen och klä tajt runt konen. Där skarven med bladet blir klär du över med nästa blad och fortsätt så hela tiden, tajt. Då du tycker den är nog stor så viker du ut bladen lite så den ser utblommad ut. Forma botten av rosen och skär av en bit eventuellt om den är för stor nedtill. Låt sedan den torka, gärna i något som ger lite stöd om något av bladen ser  för tungt ut. Hoppas ni får en mysig lördagkväll med trevligt sällskap, tända ljus och en stor påse godis! Så ska min kväll se ut :-)

4 kommentarer:

  1. Så snygga de färdiga blev! Tack för guiden, väldigt bra skrivet =D Nu kanske jag också kan få till en ros eller två ;)

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt duktig du är! En riktig rosenkonstnär!

    SvaraRadera