lördag 17 april 2010

Världens godaste morotskaka med glasyr

Hejsan!

Bakade Morotskakan igen i påsk & jag tycker att ni ska baka den, nu!
För vem gillar inte dessa morotskakor? ;-) & de tar ju inte särskilt lång tid att göra heller!


Morotskaka med glasyr  
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl olja
6 dl rivna morötter

• Vispa ägg & socker poröst.
• Tillsätt övriga ingredienser, smörj sedan en långpanna.
• Grädda i ugnen på 175 grader, mitten i ca 25-35 minuter.

Glasyr :
200 g Philadelphiaost
125 g margarin
4,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

• Blanda ihop allt & ta elvispen och vispa tills den blir jämn.
• Bred på kakan då den svalnat.
• Låt morotskakan stå i frysen någon timma innan du skär upp bitar.


Enjoy! : )

5 kommentarer:

  1. Nu har jag följt ditt recept många gånger, och detta har verkligen blivit en favorit hos alla!! Jag brukar byta ut oljan mot 200 gr margarin och den blir alltid lika lyckad!! Superb! :)

    SvaraRadera
  2. Gjorde en morotskaka för första gången någonsin för några dagar sedan och följde detta receptet, blev verkligen jättegott!

    SvaraRadera
  3. Vilken olja ska man använda?

    SvaraRadera
  4. hur får man in en långpanna i frysen!!!! Kakan blev kaos men dock väldigt god :)

    SvaraRadera