Bakade Morotskakan igen i påsk & jag tycker att ni ska baka den, nu!
För vem gillar inte dessa morotskakor? ;-) & de tar ju inte särskilt lång tid att göra heller!
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl olja
6 dl rivna morötter
• Vispa ägg & socker poröst.
• Tillsätt övriga ingredienser, smörj sedan en långpanna.
• Grädda i ugnen på 175 grader, mitten i ca 25-35 minuter.
Glasyr :
200 g Philadelphiaost
125 g margarin
4,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
• Blanda ihop allt & ta elvispen och vispa tills den blir jämn.
• Bred på kakan då den svalnat.
• Låt morotskakan stå i frysen någon timma innan du skär upp bitar.
Enjoy! : )
Nu har jag följt ditt recept många gånger, och detta har verkligen blivit en favorit hos alla!! Jag brukar byta ut oljan mot 200 gr margarin och den blir alltid lika lyckad!! Superb! :)
SvaraRaderaGjorde en morotskaka för första gången någonsin för några dagar sedan och följde detta receptet, blev verkligen jättegott!
SvaraRaderaVilken olja ska man använda?
SvaraRaderaMatolja eller rapsolja!
Raderahur får man in en långpanna i frysen!!!! Kakan blev kaos men dock väldigt god :)
SvaraRadera