torsdag 8 april 2010

Chokladbiskvier : de godaste!

Mmm, säger jag då bara! Chokladbiskvier är fortfarande en av mina absoluta favoritbakverk, de är så goda att jag aldrig blir less dem!

Bakade dessa godingar för några dagar sedan, jag tycker att ni ska ta & baka dem på direkten med! : )


Chokladbiskvier
30 st stora
400 g mandelmassa
3 äggvitor
2 ½ dl strösocker 
»Rör ihop & kör med elvisp 1 minut, till en smet utan klumpar.

♥ Spritsa sedan ut runda klickar på bakpappersklädd plåt. Låt torka 30 minuter.
♥ Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader 14-20 minuter, tills de är ljusbruna.
♥ Låt kallna på plåten. Vänd dem sedan då smörkrämen ska bres på, så att du får den plana sidan att bre på.

Chokladsmörkräm (kan bli över en del):
400 g smör
3 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
5 äggulor
1 dl kakao » Rör ihop allt med elvisp till en kräm.

Garnering: Smält 250 g mörk bakchoklad över vattenbad i djuptallrik.
Doppa biskviernas yta så smörkrämen blir täckt.



Ha nu en fin & god kväll : )
/ Sandra

2 kommentarer:

  1. Tack för ett helt underbart recept! De blev verkligen perfekta!

    SvaraRadera