Bestämde mej idag för att baka Solbullar, då det var väldigt molnigt här motför igår då solen strålade.
Direkt jag började med degen så blev det solsken och det resten av dagen, det ni!
Man kanske ska börja baka Solbullar jämt då de är tråkigt väder, istället för regndans och sånt trams :P
Är första gången jag bakar dessa bullar, har aldrig smakat dem heller förut men länge tyckt de ser väldigt, väldigt goda ut. Och det kan jag nu säga er att de verkligen är det också, så ta & baka dem!
Solbullar ♥
Deg:
1 ½ tsk malen kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
1,2- 1,5 liter vetemjöl
Vaniljkräm köpt eller hemmagjord
Innan servering:
Ca 50 g smör
Strösocker
Värm kardemumman med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Skär smöret i små bitar.
Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen under bakduk i bunken till dubbel storlek, i cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 16 bitar och runddriv bitarna till runda bullar.
Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till bullarna lite och jäs till dubbel storlek under duk, cirka 30-40 minuter.
Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, tryck med fingrarna ner i mitten av bullen så att det blir en fördjupning att ha krämen i. Spritsa dit vaniljkräm.
Grädda bullarna gyllene, i cirka 8-15 minuter och låt sedan svalna något.
Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljklicken.
Deg:
1 ½ tsk malen kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
1,2- 1,5 liter vetemjöl
Vaniljkräm köpt eller hemmagjord
Innan servering:
Ca 50 g smör
Strösocker
Värm kardemumman med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Skär smöret i små bitar.
Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen under bakduk i bunken till dubbel storlek, i cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 16 bitar och runddriv bitarna till runda bullar.
Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till bullarna lite och jäs till dubbel storlek under duk, cirka 30-40 minuter.
Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, tryck med fingrarna ner i mitten av bullen så att det blir en fördjupning att ha krämen i. Spritsa dit vaniljkräm.
Grädda bullarna gyllene, i cirka 8-15 minuter och låt sedan svalna något.
Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljklicken.
Nu ska jag ta & äta mera påskgodis ur världens största påskägg typ, har världens bästa bror som köpt det! Yummie , yummie : )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar