fredag 8 maj 2015

Mörk choklad kladdkaka med cream cheese och kaffe

Bakade denna snabba somriga tårta igår då vi skulle få besök. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Enkelt, snabbt och gott! :-P



100 g mörk choklad 85% kakao
50 g normalsaltat smör
Lite salt
50 g cream cheese
1 dl vetemjöl
1 tsk äkta vaniljsocker
0,5 dl kaffe
1,25 dl strösocker
2 st M/L ägg

Smörj en form 18-22 cm (min var 19cm).
Smält smöret i en kastrull. Bryt ned chokladen i det smälta smöret och låt det smälta samman. Rör ned cream cheese. I med resterande ingredienser en och en och rör så det blir en jämn smet.
Häll smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen cirka 10-13 minuter.
Då den svalnat lite ställ den i kylskåpet tills den blivit riktigt kall,gärna några timmar så den riktigt har stannat. Vispa 2,5-3 dl vispgrädde med 1 msk strösocker. Spritsa på kakan och toppa med massor av jordgubbar eller annat gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar