100 g mörk choklad 85% kakao
50 g normalsaltat smör
Lite salt
50 g cream cheese
1 dl vetemjöl
1 tsk äkta vaniljsocker
0,5 dl kaffe
1,25 dl strösocker
2 st M/L ägg
Smörj en form 18-22 cm (min var 19cm).
Smält smöret i en kastrull. Bryt ned chokladen i det smälta smöret och låt det smälta samman. Rör ned cream cheese. I med resterande ingredienser en och en och rör så det blir en jämn smet.
Häll smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen cirka 10-13 minuter.
Då den svalnat lite ställ den i kylskåpet tills den blivit riktigt kall,gärna några timmar så den riktigt har stannat. Vispa 2,5-3 dl vispgrädde med 1 msk strösocker. Spritsa på kakan och toppa med massor av jordgubbar eller annat gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar