torsdag 9 april 2015

Snickerstårta

Bakade även denna snickerstårta i påsk. Det är en snickerskaka-botten med mörk chokladtryffel på. På spritsade jag vispad grädde, strödde över rosafärgade kokosflingor och rostade saltade nötter.
Mycket god och mastig enligt vissa mesar :-P . Kan tipsa om att ha den framme i rumstemperatur 2h före den ska skäras i för haha jag tog bara fram den 30 minuter innan och det resulterade i en kamp att lyckas skära den i bitar :-D Spritsa grädde på den just innan den ska serveras isf så att inte grädden behöver vara framme så länge.Snickerstårta
300 g jordnötssmör
1 1/4 dl ljus sirap
5 dl cornflakes
Nästan 1/2 tsk salt

Smält på svag värme ihop jordnötssmör,sirap och salt. Rör ned krossade cornflakes. Tryck ut massan i en bakpappersklädd form cirka 18-22 cm i diametern.

Mörk chokladtryffel
250 g choklad 55% kakaohalt
1 dl vispgrädde
2 tsk mjölk

Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och mjölk bara någon minut. Häll den varma vätskan över chokladen och rör om tills allt smält ihop. Häll tryffeln över snickersbotten och ställ kallt i minst 3h så att tryffeln stelnar.
Ta fram tårtan 2h före den ska skäras i. Spritsa före servering på 2-3 dl vispad grädde och strö eventuellt över kokos och salta nötter.

Instagram: sandrabakar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar