tisdag 7 april 2015

Gräddtårta

Bakade två tårtor nu i påskhelgen, varav den här gräddtårtan är den ena. Den innehåller vaniljtårtbotten, hallonsylt, vaniljkräm och vispad grädde. Ringlade mörk choklad över tårtan och färgade kokosflingor rosa och strödde över. Plus några jordgubbar. :-)







Tårtbotten 10 bitar:
Jag använde en bakpappersklädd springform som är 19 cm i diametern.
3 ägg M/L
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk äkta vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker i närmare tio minuter (elvisp).
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd sedan ned i äggsmeten, försiktigt men snabbt med en slickepott så att inte luften som vispats in i äggsmeten försvinner. Häll ned smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 40 minuter. Stick i den och kolla om stickan fortfarande är kladdig vid cirka 30 minuter.

Vaniljkräm
3 dl mjölk 1,5-3%
3 msk strösocker
2 äggulor M/L
1,5 msk potatismjöl
1 msk äkta vaniljsocker

Sjud på låg värme under konstant vispande i några minuter tills den tjocknat. Låt svalna.





Lägger upp den andra tårtan om någon dag med; en snickerstårta med recept. Ha en fin dag :-)

Instagram: sandrabakar

1 kommentar: