Hallonpaj med vanilj och crème fraiche fyllning
Mördegsbotten:
150 g normalsaltat smör rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
175 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smörj en paj- eller springform ca 23 cm i diametern och sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop alla ingredienser till deg. Tryck ut i formen och en bit upp i kanterna eftersom fyllningen ska i där. Förgrädda skalet 10 minuter i mitten av ugnen.
Gör under tiden fyllningen:
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet och grädda i 15-20 minuter till. Ta ut pajen och strö över 250 g hallon (eller andra bär) och grädda 10 minuter.
Mördegsbotten:
150 g normalsaltat smör rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
175 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smörj en paj- eller springform ca 23 cm i diametern och sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop alla ingredienser till deg. Tryck ut i formen och en bit upp i kanterna eftersom fyllningen ska i där. Förgrädda skalet 10 minuter i mitten av ugnen.
Gör under tiden fyllningen:
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet och grädda i 15-20 minuter till. Ta ut pajen och strö över 250 g hallon (eller andra bär) och grädda 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar