torsdag 14 maj 2015

Knäckig paj med rabarber och jordgubbar i

Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag. :-)
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst.
I grundreceptet hade de 500g rabarber men jag hade 250 g jordgubbar och 250 g rabarber. La även till  lite salt och vaniljsocker i receptet och vid servering hade vi massa vaniljsås. Den här pajen tar 5-10 minuter att slänga ihop och sedan ca 40 minuter i ugnen, så den är superenkel och snabbt fixad :-) .


Knäckig paj
2 dl havregryn
1,8 dl vetemjöl
2 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljsocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
125 g normalsaltat smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap

Smörj en stor pajform.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält i en kastrull smör, sirap och vispgrädde. Rör ned de torra ingredienserna. Lägg rabarber (delad i små bitar) och jordgubbar i den smorda formen. Bred smeten över bären.
Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 40-50 minuter. Servera gärna pajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar