Instagram @sandrabakar
Chokladkokostosca
6 ägg
6 dl strösocker
300 g normalsaltat smör
3,5 dl kakao
1,5 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl kallt kaffe
1/2 dl kallt kaffe
Botten : Smält smöret. Vispa ägg och socker. Vänd sedan i övriga ingredienser. Smörj en långpanna och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader 10-15 minuter. Gör toscatoppingen nu.
Ta ut ur ugnen och bred över glasyren. Stoppa sedan in i ugnen ca 10 minuter till så att glasyren får lite knäckfärg.
Ta ut ur ugnen och bred över glasyren. Stoppa sedan in i ugnen ca 10 minuter till så att glasyren får lite knäckfärg.
Kokostosca: 100 g smör, 2,5 dl socker, 2 dl sirap, 2 dl grädde, 260 g kokosflingor.
Rör ihop alla ingredienser utom kokos i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 5 minuter.
Ta kastrullen från plattan, tillsätt kokos och rör om.
Här är en länk till det recept jag brukar använda mig av i vanliga fall: http://dromkaka.blogspot.se/2011/10/falsk-toscakaka-ryttarkaka.html :-)
Rör ihop alla ingredienser utom kokos i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 5 minuter.
Ta kastrullen från plattan, tillsätt kokos och rör om.
Här är en länk till det recept jag brukar använda mig av i vanliga fall: http://dromkaka.blogspot.se/2011/10/falsk-toscakaka-ryttarkaka.html :-)
Fy va gott, den måste jag snart baka :)
SvaraRaderaJo gör det och tack för att jag blev veckans blogg :)
RaderaVinnarna av veckans blogg är dragna :) Kolla om det blev du
SvaraRadera