måndag 25 november 2013

Bountybollar

Hej!

Igår fick jag ett bakil och bakade dessa goda bountybollar och en annan kaksort som även den kommer upp snart här på bloggen.
De här passar inte bara bra som en kaka till fika utan även utmärkt om du vill göra något eget julgodis! Bara man gillar bounty eller kokos överhuvudtaget så är de här att rekommendera. :-)



Bountybollar
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokos (200 gram)
200 g choklad (jag använde mörk choklad 55% kakaohalt)

Blanda smör, sirap. florsocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka ca 6-8 minuter så att smeten blir lite seg, rör under tiden så att det inte bränner fast i botten. Tag av från plattan och tillsätt kokos och rör ihop. Låt smeten svalna något innan du rullar små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde 20 stycken prick, men det beror bara hur små eller stora du vill ha :-) . Låt stå kallt i minst en timme.
Smält choklad i en skål över vattenbad och doppa bollarna. Dekorera dem t ex med kokos eller strössel.
Förvara kallt.


Ha det fint och glöm inte att kolla in här snart igen! :-)

3 kommentarer:

  1. Jag ha själv gjort en variant på bountybollart! underbart godis och fika :)

    SvaraRadera
  2. va gott :) jag gjorde en nyttigare variant på de där förra veckan :) blev asgoda!

    SvaraRadera
  3. Mums, vad detta låter gott! Måste jag nog testa i årets upplaga av julgodis :)

    SvaraRadera