Den här bakade jag till efterrätt till påskmiddagen förra fredagen, mycket god så tips till er att prova! Den här kommer jag helt klart göra igen :-) .
Cheesecake med vit choklad och hallon
300 g digestive
150 g smör
Fyllning 1: 400 g Philadelphiaost
1,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl frysta eller färska hallon
Lager 2: 100 g vit choklad
0,5 dl strösocker
3 dl creme fraiche 34%
Smörj eller klä en springform ca 23-24cm och sätt ugnen på 175 grader.
Smula kexen, smält smöret och blanda ihop. Tryck ut i springformen.
Förgrädda botten 5-7 minuter.
Vispa med elvisp ihop färskost, 1,5 dl socker och äggen så det blir slätt. Vänd ner hallonen och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter.
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Vispa ihop choklad, creme fraîche och 0,5 dl socker.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt över fyllningen i ett jämnt lager.
Sätt in kakan i ugnen igen ca 10 minuter.
Mums, så god! Älskar cheesecake och vit choklad och hallon är så goda ihop.
SvaraRaderaSnygg! Gillar det vita i jordgubbarna som bryter mot det röda. Snyggt jobbat!
SvaraRaderaVilken härlig cheesecake! Helt fantastisk! Måste verkligen prova, smakerna låter helt ljuvliga. Tack för tipset! :-)
SvaraRadera