fredag 15 februari 2013

Semlor

Hej på er, kom på att jag inte hunnit ge er recept på världens godaste semmelbullar jag bakade för ett tag sedan! Saftigare går inte att hitta och receptet är helt glutenfritt och istället bakat med mandelmjöl. Prova baka dessa nu, det går så fort också då de inte behöver jäsa :-) .


Godaste semlorna (glutenfria!)
4 ägg storlek S/M
1/2-3/4 dl strösocker
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt 10%
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1-2 krm salt

Vispa ägg och socker. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda och låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Rulla med blöta händer ca 10 st semlor. Grädda 175 grader ca 15-25 minuter, tills de fått fin färg och ser klara ut.

Fyll dessa goda semmelbullar t ex som vanliga semlor med vispad grädde och mandelfyllning. Förslag på andra goda fyllningar: vaniljkräm, hallonmousse, chokladmousse, glasscreme, cream cheese frosting, fluff eller annat gott :-) .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar