fredag 11 januari 2013

Silviarutor

Hej!

Nu är det fredag mina vänner och jag är ledig till på tisdag, så skönt! :-) Det firas med godsaker i mängder hihi och här kommer en mumsig kaka som baktips! Saftig botten, jättegod topping, enkel att baka och många bitar blir det.




Silviakaka
6 ägg
5 3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
3 dl vatten

Vispa ägg och socker. Blanda ned mjöl och bakpulver.
Tillsätt vattnet och rör ihop allt.
Häll smeten i en smord långpanna, lägg eventuellt också ett bakplåtspapper i botten.
Grädda kakan ca 25-30 minuter på 175 grader, kolla med en sticka om den är klar.

Smörkräm:
300 g smör
3 dl socker
3 äggulor
2 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp medan du rör om.
Häll krämen över den varma kakan och strö över riven kokos.
Låt svalna och dela sedan i rutor.


5 kommentarer:

  1. Smörkräm är alltid gott!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin kaka! Jag har aldrig ätit en sådan! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Jag måste bara säga att du är fabulöst duktig! Allt du gör ser så otroligt vackert ut och GOTT. Du kan verkligen baka! :)

    Jag har lagt din blogg på mina favoriter så att jag kan sno något recept av dig :)

    Jag tycker absolut att du ska söka till "hela Sverige bakar" Du kommer att platsa där galant!!

    Tack för en jättebra bakblogg!

    /Sandra

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Jag måste bara säga att du är sjukt duktig på att baka! Jag har lagt din blogg till mina favoriet så att jag kan gå in och kika när jag ska baka nästa gång :)

    Du måste söka till "hela sverige bakar" du hade slagit förra deltagarna med hästlängder!!

    /Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandra och tack för din finfina kommentar :) !! Så gulligt av dej att att säga att jag skulle platsa bra där :D Hoppas du hittar massa recept här på min blogg som du vill baka :)
      Kram och trevlig helg :)

      Radera