torsdag 16 augusti 2012

Kladdkaka med smält mörk choklad

Den här är en goding och så enkel att göra :-) Den kallas egentligen chokladtårta men ja jag tycker ändå den mest ser ut som en kladdkaka så jag säger bara kladdkaka med smält mörk choklad i. För chokladtårta det tycker jag mer hör till sånt som ser maffigare ut t ex en layer cake ;-) .




Kladdkaka med smält mörk choklad
150 g 70% mörk choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1-1,5 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen och låt den smälta med.
Rör ihop äggen och sockret i en bunke så det blir lite vitt. Vänd ner mjölet, saltet och vaniljen.
I med det smälta smöret och chokladen och rör om.
Smörj en springform ca 22-24 cm i diametern och grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter. Låt den svalna och låt kakan sedan stå i kylen någon timma innan servering för bästa smak.
Det passar mycket bra att ha vaniljglass eller grädde till. Gärna färska bär och chokladsås dessutom ;-) .

2 kommentarer:

  1. Åh, så ljuvligt god den ser ut! Vill ha :)

    SvaraRadera
  2. Detta ser verkligen gott ut. Jag älskar kladdkakor, och tycker det är så kul att testa nya recept. Skall absolut prova detta vid tillfälle//
    mvh
    Tina

    SvaraRadera