Kladdkaka med smält mörk choklad
150 g 70% mörk choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1-1,5 krm salt
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen och låt den smälta med.
Rör ihop äggen och sockret i en bunke så det blir lite vitt. Vänd ner mjölet, saltet och vaniljen.
I med det smälta smöret och chokladen och rör om.
Smörj en springform ca 22-24 cm i diametern och grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter. Låt den svalna och låt kakan sedan stå i kylen någon timma innan servering för bästa smak.
Det passar mycket bra att ha vaniljglass eller grädde till. Gärna färska bär och chokladsås dessutom ;-) .
Åh, så ljuvligt god den ser ut! Vill ha :)
SvaraRaderaDetta ser verkligen gott ut. Jag älskar kladdkakor, och tycker det är så kul att testa nya recept. Skall absolut prova detta vid tillfälle//
SvaraRaderamvh
Tina