lördag 27 mars 2010

Oemotståndlig Chokladtårta med tryffel

Åh den här är så god, hann äta en väldig massa tryffel, smet och choklad då jag bakade den. Helt omöjligt att hålla tassarna borta från denna godbit tills den är klar hihi!

Ringlade lite vit choklad över som dekoration, men annars kan man ju ha t ex nötter över.
Grundreceptet kommer från Arla och på deras har de rostade pinjekärnor.
Kan tänka mej det är en god kombination med det salta och det söta, får testa det nästa gång!


Chokladtårta med tryffel

Chokladkakan:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad rund form, ca 20-24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.

Tryffel:
Hacka chokladen.
Koka upp grädde & smör i en kastrull. Ta det från plattan. Rör ner chokladen så den smälter.
Låt tryffeln stå i kylen och halvstelna ca 30-40 minuter.
Bred den över kakan.

Låt kakan stå i kylen minst 1 timme före servering.

Dekorera med t ex vit choklad , bär, nötter, sockerblommor eller annat fint.



 Ha nu en finfin lördag mina vänner :-) !

1 kommentar: