& till middag idag lyxades det gomat på max, så gott så gott!
Här har ni mitt ihopkok av idéer & recept som blev dagens saftiga krämbullar mmm...
Vaniljkrämsfyllda bullar med glasyr
ca 20 stycken
50 g söt jäst
2 dl kall mjölk
150 g smält avsvalnat smör
½ dl socker
1 ägg
8 - 9 dl vetemjöl
Fyllning : Blanda marsán till vaniljkräm +lite vaniljsocker i
Pensling : Ägg
Florsockerglasyr : 3,5 dl florsocker, 3 msk vatten, 1 msk vaniljsocker blanda ihop.
Smula ner jästen i en bunke, lös den med mjölken.
Tillsätt det avsvalnade smälta smöret, socker & ägg, rör om.
Blanda i mjölet & arbeta till en deg.
Dela degen i två & kavla ut till en stor fyrkant. Skär ut rutor ca 9*9 cm stora.
Bred ut lite smör över degen och strö över lite strösocker och antingen vaniljsocker eller kanel. Klicka sedan ut vaniljkräm på alla bitar.
Vik upp hörnen över fyllningen, stoppa i pappersformar & pensla bullarna.
Jäs 30 minuter.
In i ugnen 10 minuter 225 grader.
Låt svalna på galler & garnera med florsockerglasyren.
Nu ikväll ska det njutas av gobullarna & serien the mentalist, smarriga torsdag : )
Sen skulle jag vilja teleportera ett par bullar till världens bästa lillebror som har tagit studenten idag, grattis igen! : )
Ha en god torsdagkväll vänner!
Detta var super gott
SvaraRadera