torsdag 21 maj 2009

Lyxig chokladkaka



 Lyxig chokladkaka
ca 8 bitar


100 g mörk blockchoklad
1 dl grädde
150 g smör
1½ dl brun farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
+ t ex vit & mörkchoklad rivet med potatisskalare över kakan


♥ Koka upp grädden i en kastrull & ta av från plattan. Bryt chokladen  och rör ner ner i kastrullen & låt smälta.
♥ Blanda mjukt smör & farinsocker jämnt & fint i en bunke.
♥ Rör ner äggen.
♥ Tillsätt sedan mjöl, kakao & bakpulver växelvis med chokladsmeten.
♥ Häll smeten i en smord & bröad springform.
♥ Grädda i 175 grader i mitten, ca 25 minuter.
♥ Strö över den rivna chokladen
!


Mycket god :-)
Nu ska jag sätta mej i solen & njuta en stund, tänka sig fint väder det blev idag & igår! Trots väderleksrapporterna som sagt annat :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar