lördag 16 maj 2009

Jordnöts och chokladcupcakes med tokigt god jordnötsfrosting


Dessa bakade jag bland annat igår, uppdaterar det andra goda imorgon!

Jordnöts & chokladcupcakes
13 stycken
Frosting :
125 g jordnötssmör, 125 g florsocker, 60 g rumstempererat smör & 200 g philadelphiaost.

• Rör philadelphian mjuk, tillsätt jordnötssmör, smör & rör till en smet.
• Tillsätt nu florsocker & kör ett par minuter med elvispen så den blir fin & fluffig.



Cupcakes :
3 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 nypa salt
120 g mörk blockchoklad
2 ½ dl saltade jordnötter

Använde varmluftsugn på 175 grader annars höj till 190 grader. 





• Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt & poröst.
• Smält smöret, häll i gräddfil & kaffe rör ner i smeten.
• Tillsätt sedan vetemjöl, kakao & en nypa salt.
• Bryt chokladen i bitar & smält över vattenbad, häll över till smeten & vispa om lite.
• Ta en plåt, placera ut 13 st formar & fyll formarna till 2/3 med smet.
• Grädda i mitten av ugnen 15 minuter & låt svalna på galler.
• Spritsa & dekorera dem hur de vill, använd fantasin, var kreativ & ha roligt! 



Nu ska jag försöka bestämma mej vilka klackeskor som blir snyggast till klänningen ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar